Oct 12, 2011

Things that i should do in life

1. Listen to yr parents
2. No enemy
3. Be myself
4. Don't eat too much.
5. Love animal!
6. Healthy life.. 


10. BE HUMBLE 

Dear whoever read this, 7,8,9 is MIA. I'm sorry. 

P/S I don't know what to do-_-

Lately ni, aku sangat malas. I just don't know why. Katil dan air-cond adalah kombinasi yang sangat baik dan sempurna bagi aku. Okay faham tak? Okay marilah kita semua menghilangkan rasa MALAS YANG MELAMPAU INI. Read this doa, hopefully this will help to those yang malas sangat like me


اللَّهُمَّ إِنِّى أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَالْجُبْنِ وَالْهَرَمِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ 
الْقَبْرِ وَمِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ
‘Allahumma inni a’uuzhubika minal ‘ajzii wall kasal wal jubni wall harom wall bukhlii, waa a’uuzhubika minn a’zhabil qobri waa min fitnatil mahyaa wall mamaati..’
Artinya:
“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan, rasa malas, rasa takut, kejelekan di waktu tua, dan sifat kikir. Dan aku juga berlindung kepada-Mu dari siksa kubur serta bencana kehidupan dan kematian).” (HR. Bukhari no. 6367 dan Muslim no. 2706)
InsyaAllah :)

2 comments:

aNaYaNa said...

aamin..
no 1 tu penting..kadang2 tergagal jugak..huhuh..

Nur Adawiyah said...

Hehe. Now,kita try eh respect our parent :)